MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o...
fot. pixabay

Dlaczego warto jeść jabłka? Korzyści jest wiele! Wspomogą odchudzanie, koncentrację i pracę serca. Już jedno jabłko dziennie zrobi różnicę

To „zamiatacze” wolnych rodników

W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o działaniu antyoksydacyjnym, takie jak beta-karoten (48 mcg.), kryptoksantyna (20 mcg.), luteina i zeaksantyna (54 mcg.), cyjanidyna (2,86 mg), epikatechina (13,7 mg), kwercetyna (7,3 mg), proantocyjanidyny (171 mg).

Jabłka pomagają neutralizować nadmiar wolnych rodników, które towarzyszą otyłości, cukrzycy i innym chorobom metabolicznym.

Zobacz również

Mistrz, mistrz, Zastal mistrz! Pamiętacie ten wielki triumf? Minęło już 11 lat

NOWE
Mistrz, mistrz, Zastal mistrz! Pamiętacie ten wielki triumf? Minęło już 11 lat

Absolutna dominacja Igi Świątek w meczu czwartej rundy French Open!

NOWE
Absolutna dominacja Igi Świątek w meczu czwartej rundy French Open!

Polecamy

Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

ROZMOWA
Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz