Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Muffinki czekoladowe z nadzieniem pomarańczowym

red
Przepis pochodzi z Kwestii Smaku, oczywiście z drobnym „ulepszeniem” lub zmianą po prostu, bo kto zna Latuszka, ten wie, że zawsze musi coś pozmieniać. :) Wypiek z lata, babeczki rozeszły się w pięć minut, dzieci je wprost uwielbiały, a mym dzieciom kulinarnie bardzo ciężko dogodzić, niestety.

Składniki na 12 muffinek:

3 szklanki mąki pszennej,

1,5 szklanki cukru trzcinowego,

3/4 szklanki kakao,

2 łyżeczki sody oczyszczonej,

1/2 łyżeczki soli,

1 szklanka wody,

1 szklanka jogurtu greckiego,

2/3 szklanki oleju,

2 łyżki octu winnego,

tabliczka gorzkiej czekolady o pomarańczowym aromacie

Przygotowanie:

1. Oddzielnie wymieszaj mokre i suche składniki (bez czekolady), a następnie połącz wszystko razem do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Papilotki wypełnij ciastem do 2/3 ich wysokości. W każdą papilotkę wepchnij po 2 kostki gorzkiej pomarańczowej czekolady.

3. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka.

4. Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na szczecin.naszemiasto.pl Nasze Miasto